America loveste din nou. In masa

Haideţi să vorbim despre război! Cu toţii ştim ce înseamnă şi cum se manifestă, cel puţin în definiţia lui clasică. De-a lungul timpului, omenirea a avut parte de atât de multe războaie încât, odată la ceva timp, trecem la următorul nivel, mai dur, mai sângeros, de o şi mai mare amploare.

 

La începuturi, oamenii se omorau, pur şi simplu, cu ce le pica în mână: pietre, bâte, unelte cioplite. Asta până a apărut sabia, apoi suliţa, să nu mai zicem de arc şi săgeată. S-au căutat noi metode de a ucide oameni de la şi mai mare distanţă, s-au descoperit armele de foc: tunuri, flinte, Colt-uri, AK-uri etc.

Doar că, odată cu noile descoperiri, s-au introdus şi legi noi, care să le ţină în frâu, cât de cât. A fost nevoie de conflicte pentru a le testa, s-a făcut rost: mai un prinţ moştenitor asasinat, mai un dictator care nu a respectat drepturile omului. A apărut mass- media, lumea a vrut informaţie, ştafeta trebuia ridicată un pic mai sus.

Suliţă, arc, pistoale, tunuri, rachete, bombe chimice, nucleare, atomice nu erau prea precise, nu ţineau cont cui îi luau viaţa. O bombă nucleară, spre exemplu, poate să ucidă şi inamici şi aliaţi, şi pe-ai nostri şi pe-ai lor. Toate instrumentele erau învechite, erau pe moarte, trebuia să se nască o armă nouă: ,,Happy b’day, GMO!” (organisme modificate genetic), cum ar zice americanu’.

Apropo de americani, arme, legi şi OMG-uri, preşedintele Barack Obama a semnat un proiect legislativ care aduce în legalitate culturile de organisme modificate genetic, chiar şi pe cele neomologate. Pentru cei care nu sunteţi familiarizaţi cu termenul, închipuiţi-vă că tocmai s-a legalizat salmonella sau chiar pâinea unsă cu otravă de şobolani, cum se punea înainte la ţară.

Aceasta lege a fost redactată, culmea, chiar de cea mai mare societate de biotehnologie, Monsanto. După intrarea în vigoare a celor 78 de pagini  a documentului numit ,,Monsanto Act”, justiţia americană nu va mai avea niciun cuvânt de spus în privinţa cultivării şi vânzării de OMG-uri. Preşedintele a aprobat acest proiect de lege contrar celor 250 de mii de semnatari ai  unei petiţii, care îi cereau lui Barack Obama exercitarea dreptului de veto. Bineînţeles, proiectul a fost elaborat în secret de către senatorul american Roy Blunt şi societatea care i-a finanţat campania electorală, multimiliardarii de la Monsanto.

Dacă vreţi mai multe detalii, aveţi aici link-ul. Haideţi să lăsăm toate ustensilele şi invenţiile astea, să mâncăm sănătos, cel puţin până o să apară o lege care sa ne interzică şi asta. Până atunci, haideţi să vorbim despre război, dar să ne gândim la pace.

Foto: Pixabay