Prima evadare in natura pe bicicleta

Suntem ţara recordurilor şi ar trebui să ne profităm de asta. Unul dintre ele, cel mai mare maraton de ciclism prin ţară din estul Europei, dar şi cea mai cunoscută competiţie de gen din România, va avea loc duminică, 10 mai. Prima evadare a ajuns la cea de-a şaptea ediţie şi ar putea atinge un nou record, de 3.000 de concurenţi.

AFIS-SRA-3-2015-PRIMA-EVADARE-web1

Concursul cu premii adună deja 2.00 de înscrişi şi premii în valoare de 7.000 euro. Cele 15 categorii din concurs înseamnă premii în bani şi produse pentru ciclism pentru primii 3 din fiecare. Printre categorii se numără “Familie”, “Feminin”, “Sportivi profesionişti”, “Familie extinsă”, etc. Există premii speciale în tricouri şi medalii şi pentru cei din primele 100, respectiv 500 de locuri.  Până sâmbătă se pot ridica kit-urile de participare de la Hotel Caro, Bucureşti.

De ce un concurs de ciclism

Pentru că sportul are datoria să îmbine plăcerea, socializarea şi sănătatea în egală măsură. Iar în cazul de faţă, deja pe listele de concurs se află şi 40 de ciclişti din Bulgaria, potrivit comunicatului de presă emis de reprezentanţii Prima Evadare. Printre concurenţii străini se numără şi Aneliya Karagyozyan, campioana bulgară la mountain bike. Un astfel de eveniment înseamnă şi proiecţii de film tematic, testare de caiace pe lac, zone de relaxare cu hamac, expoziţii tradiţionale şi alte elemente de spectacol.

Competiţia înseamnă 55 km între Academia de Poliţie şi malul lacului Snagov. Drumul include pădurea Băneasa, “zone din vechii codri ai Vlăsiei, pajişti, câmpuri, lacuri, sate şi locuri istorice”, potrivit organizatorilor.

“Concursul Prima evadare îşi propune să promoveze un stil de viaţă sănătos. Ca şi la ediţiile anterioare, competiţia din 2015 doreşte să atragă atenţia asupra posibilităţii de a face mişcare pe traseele din pădurile aflate în nordul Capitalei şi să accentueze importanţa curăţirii şi ecologizării lacurilor şi lizierelor de pădure. Maratonul este accesibil începătorilor, dar se recomandă două-trei ieşiri mai lungi pe teren accidentat, anterior competiţiei”, se mai arată în comunicat.

La concurs poţi vedea şi un miting aerian organizat de membri Aeroclub România, la sosirea din Snagov, cu 5 aeronave speciale Extra 300L. Un  astfel de spectacol te poate impresiona chiar dacă te decizi să nu participi în calitate de biciclist, ci de fotograf sau doar de spectator.

Participanţii la competiţie îi pot oferi o şansă în plus unui copil dintr-un centru de plasament, mulţumită programului educaţional “Ajungem MARI”.

Foto: Prima evadare