Filmul “7 Cuvinte”, in premiera la Londra

Filmul “7 Cuvinte“, regizat de Andrei Negoiţă, a bătut ţara în lung şi-n lat. Cele 10 proiecţii de până acum au strâns circa şapte mii de oameni în faţa ecranelor. Evenimentul din Bucureşti a strâns 1.100 de oameni, într-o sală cu 731 de scaune.

7 Cuvinte_001

Însă, a venit momentul ca documentarul să păşească în afara graniţelor ţării. Mai exact, la Londra. Duminică, 28 iunie, la ora 18:00, Biserica Ortodoxă Greacă va găzdui premiera filmului în Capitala Angliei. Potrivit unui comunicat de presă, la eveniment va fi prezent şi regizorul Andrei Negoiţă, care va vorbi despre film, dar şi despre “învăţăturile primite de la Părintele Gheorghe Calciu“.

ʺAm făcut acest documentar pentru că mă apăsa un dor violent. Şi trebuia făcut… În documentar am încercat, atât cât am putut, să nu folosesc niciun pasaj biblic, nicio coloană sonoră religioasă, pentru că Părintele predica pentru stradăʺ, a declarat Andrei Negoiţă, la premiera din Capitală a peliculei.

Până în prezent, filmul a fost proiectat în 10 oraşe din ţară. Printre ele se numără Bacău (1.500 participanţi), Bârlad şi Braşov (500 participanţi) şi Iaşi (aproape 600 de participanţi). Succesul filmului este demonstrat şi de cele aproape 9.000 de vizualizări ale trailerului.

7 Cuvinte” a fost produs de Abis Studio, Mănăstirea Diaconeşti şi Legenda Film. Proiecţia din Londra este publică, iar intrarea este liberă.

Filmul va fi proiectat şi sâmbătă, 13 iunie, la Biserica Tuturor Sfinţilor Români – Rahova (Aleea Sălaj, nr. 4, sector 5) din Bucureşti, de la ora 15:00. La eveniment va fi prezent şi Ciprian Voicilă.