Evenimentele care studiaza retelele sociale

Putem să credem că, într-o simplă zi de intrat pe internet, nimeni nu vede ce facem decât dacă vrem. Putem să încercăm să deschidem o afacere tot pe internet, fără să ştim ce ne pregăteşte toată lumea asta. Sau putem, într-un moment de documentare, să încercăm să aflăm ce implică ştiinţa “reţelelor sociale”.

social media summit

Să luăm un exemplu. Evenimentul Social Media Summit, ce va avea loc pe 18 februarie, la Howard Johnson, Bucureşti. Ce ar putea să studieze, pe parcursul unei zile, un astfel  de “summit“?

Prima parte a evenimentului înseamnă studiul puterii reţelelor sociale şi cum se mută acţiunea lor în viaţa reală (adică în “offline”). Se repovestesc şi reanalizează momente importante din anul trecut şi se trag concluzii. După prânz, se va vorbi despre cei care au avut succes pe reţelele sociale, în 2014. Se va analiza orice strategie a avut succes şi motivul pentru asta. Bineînţeles că este vorba despre facebook.

De pe site-ul evenimentului, putem să citim că este vorba despre “o incursiune în culisele succeselor din social media din România“.

Vom reveni cu informaţii despre cum decurge un astfel de studiu.