Despre femeile mironosite

În marţea de după duminica mironosiţelor sau a femeilor “mirofore” (purtătoare de mir). În această direcţie au continuat şi întâlnirile de la Biserica Sf. Ilie Tesviteanul după ce, cu o săptămână înainte, se vorbise despre Învierea Domnului.

20072013827

Din păcate, denumirea actuală de “mironosiţă” este peiorativă, fiind îndreptată mai ales asupra acelor persoane excesiv de mieroase, prefăcute, făţarnice. Aici tradiţia populară a produs o mutaţie de sens.

Dintre femeile din grupul mironosiţelor, despre Maria Magdalena sunt disponibile cele mai multe informaţii din TRadiţia bisericească. Tot din aceasta, dar şi din date istorice, aflăm că Maria Magdalena a fost un adevărat Apostol al lui Hristos, ajungând până şi în faţa împăratului Tiberiu (18 – 37), pe care l-ar fi vindecat de o boală oculară şi care a apreciat-o foarte mult. Moaştele Sfintei Maria Magdalena se află la mănăstirea “Simonos Petra”.

*Următoarea întâlnire va avea loc marţi, 5 mai, la Biserica Sf. Ilie Tesviteanul din carterul bucureştean Sălăjan, de la ora 18:00. Aceasta va avea ca temă: “Dependenţa – Pericolul acesteia pentru sufletul omenesc“.