Anti-stiri. Spalarea pe creier, pas cu saritura

Nu o să vă vorbesc despre simboluri evidente din reclame. Nici despre tirania FMI. N-o să abordez subiectul gazelor de şist sau absurda dezbatere asupra legalizării homosexualităţii. Refuz să cred că raţiunea se poate bate pe ea însăşi până în punctul în care se auto-elimină.

Anti Stiri 6

Azi vorbim despre toate armele astea mici, subliminale, comparativ cu altele, menite să vă convingă că…? În mare parte, nimic. Vorbind despre nimic. Şi încercând să reducă mult din ce e frumos la nimic.

Haideti, întâi, să facem un efort de memorie. Cum erau bunicii/străbunicii voştri de la ţară, când eraţi voi mici? Ai mei erau buni la suflet, aveau valori, mergeau la biserică şi, cel mai important, ţineau posturile. Totul era curat, bun, amonios şi sincer. Nimic nu era prefăcut, superficial, nici măcar plantele de care aveau grijă – indiferent dacă ele erau pătrunjel sau porumb.

Acum, imaginaţi-vă: cum erau românii acum 100 de ani? Cu valori şi mai bine definite, deşi după un război şi în criză. Cu siguranţă, ei nu erau cum spune un medic din articolul acesta, care dă vina pe post pentru sănătatea ţăranilor care, oricum, aveau speranţa de viaţă mai mare decât orice tânăr de acum.

A doua e un drum pe care o să vă las pe voi să îl descoperiţi. Despre atentatele de la Boston ştiţi. De scuză cu teroriştii n-aveaţi cum să nu aflaţi. Dar, se pare că “profetul” Obama a stabilit că atacanţii ar fi ceceni. Putea alege orice ţară pe care are o mică boală. A ales Cecenia, deja puţin schingiuită. No comment.

Avem şi o mică victorie. Una ţine de un discurs-apel către comisarii UE. Cineva, nu chiar mic şi nevinovat, dar cu ceva neuroni rămaşi limpezi (posibil că pe viitor o să i se descopere vreo amantă/ boală/ infracţiune) a îndrăznit să le zica în faţă adevarul. Din păcate, vorbele lui nu au impresionat.

O altă victorie poate fi chiar a voastră. Constituţia se schimbă. De ce? Comandă din afară, evident. Probabil, se va şterge şi articolul care ne susţine independenţa. Dar, măcar, haideţi să ne păstram credinţa. Şi să apară în Constituţie. Când aveţi câteva minute, semnaţi o petiţie în sensul ăsta. Nu pentru voi. Ci pentru copiii voştri. Care merită o viaţă măcar pe jumatate cum aţi trăit-o voi.

Doamne-ajută!

Foto: Pixabay