Anti-Stiri. Informatiile din spatele circului

Vă treziţi devreme în fiecare dimineaţă. Mergeţi la serviciu şi, în aglomeraţia din drumul spre sediu, vedeţi aceiaşi oameni ca şi în alte zile, cu aceleaşi feţe grăbite. Când sunt mai mulţi, se formează grupuri şi se dezbat teme precum X “scandal” sau Y “vedetă”. Terminaţi treaba, vă întoarceţi acasa în acelaşi fel. Şi nu puteţi ieşi din acest cerc vicios, deoarece trebuie să faceţi bani de supravieţuire.

Anti Stiri 4

Sunteţi numiţi “consumatori” şi vi se spune zilnic că aveţi nevoie de nu-ştiu-ce produs nou şi revoluţionar, ca să vă îngrijiţi de nu-ştiu-ce organ din corp. Prin toata vrăjeala asta, nu se întâmplă altceva decât să se alimenteze frica. De moarte. Pentru că traîm în civilizatia morţii. Vi se dau subiecte de analizat, griji şi probleme de rezolvat, vi se impun gândiri politic corecte.

Dar, în timpul ăsta, tot voi sunteţi atacaţi. Să vă dau un exemplu scurt. În timp ce lumea se îngrijorează pentru nişte amarâte de căpuşe (cum au făcut şi în cazul vacilor, porcilor, păsărilor şi castraveţilor), instituţiile de profil iau bani, iar omul e atent doar să vadă unde calcă. Dacă până acum s-a dat în mâncare, acum omului trebuie să îi fie frică de spaţiile verzi. Staţi în betoane, că nu vă muşcă nimic. Să nu vă atingeţi de iarbă.

Noi ne ocupăm să vă luăm banii. Cum? Simplu. Aparent, vă dăm, fără ca voi să cereţi. Veţi plăti  – voi, copiii şi nepoţii voştri pentru asta. Nu prin “facturi de rate”, ci prin taxe şi viaţa voastră. În urmă cu şase luni, lumea se panica (o initiaţivă pornită, ca de obicei, din SUA) de ACTA. Însă, azi a trecut ceva mult mai grav. Oricum, toate relele se produc pe fundal de facebook, dar asta e o  altă discuţie.

Vi se vorbeşte despre scumpiri la medicamente, însă în spate vi se bagă pe gât cardul. Şi, din nou, nu aveţi de ales. Să nu uităm de discuţia cu reţeta electronică. Aş propune o instigare la aprovizionare cu pastilele de bază, în caz de urgenţă (cele pe care le aveaţi în casă, atunci când eraţi mici) şi la plante pentru ceaiuri.

O ştire uşoară: a murit un informatician, la 29 de ani, de cancer. Aici s-a ajuns.

Foto: AllFreeDownload