Anti-Stiri. Episodul-pilot.

Am vrut ca acest blog să aibă o formă organizată şi să petrec ceva timp pentru a aranja articolele pe categorii, înainte de a începe textele. Însă, o ştire pe care am citit-o azi m-a revoltat prea tare ca să mă pot abţine.

Anti Stiri 1

Categoria de faţă (“Anti-Ştiri”) va prezenta, sper că zilnic, ştirile date de media şi substratul, respectiv adevărul din spatele lor, ca să ne putem aminti cu toţii că orice informaţie trebuie filtrată, şi nu luată de bună sau dezbătută după moda unei anumite gândiri.

Da, acest blog va fi, în esenţă, creştin. Da, voi “promova” toate valorile creştine (creştin-ortodoxe, ca să fie clar) în care cred cu fiecare ocazie. Şi da, încep de acum.

Ştirea de astăzi se referă la conceptul ăla pe care eu nu îl înghit, de “corect politic”. Respectăm drepturile minorităţilor, toţi trebuie să fie liberi, însă oamenii normali nu. Cam aşa e şi cu ştirea în cauză.

Astăzi ni se anunţa că Belgia este cea de-a doua ţară care va interzice burqa. Citez din articol: “Musulmancele care locuiesc în Belgia vor primi o amendă de până la 120 de euro şi vor petrece până la 7 zile în spatele gratiilor, dacă vor fi prinse de autorităţi acoperite cu văl islamic“. La suprafaţă, le dăm femeilor musulmane libertatea, vai săracele de ele, să vadă şi ele cum e să trăieşti şi să nu te chinui.

Franţa şi Belgia sunt ţări civilizate, musulmanii nu sunt pe teritoriul lor. Însă, în nicio ţară arabă cu o credinţă de nivel mediu nu ţi se interzice să porţi cruci la gât.

Buuun. Acum, substratul:

1. Bani. Consum. Bani. Consum. Bani. Care e primul lucru de care o să aibă femeile musulmane nevoie când renunţă la burqa? Haine. H&M-uri, D&G-uri şi alte mărci ale căror haine nu le porţi, ci le afişezi.

2. Îndepărtarea de la credinţă. Chestia asta are mare succes cu religiile creştine. Deja unele şcoli nu mai au icoane în clasă sau ore de religie, a apărut trendul de a fi ateu/agnostic, moda gândirii zice că religia nu e ceva important. Aici voi dezvolta puţin partea cu femeile arabe. Dacă în Coran scrie să îţi acoperi frumuseţile naturale şi ei au interpretat asta prin “tot corpul”, consider că e problema lor. Pe de altă parte, în orice ţară arabă neextremistă, femeile aleg fie să nu se acopere deloc, fie să îşi acopere doar părul şi umerii, fie tot corpul. DA, ESTE ALEGEREA LOR! Mai există familii care le obliga, însa acelaşi extremism există la orice altă religie. Deci, religia lor, treaba lor. Singura problemă cu burqa asta e că îi împiedică să se îndepărteze de la credinţă, din moment ce vălul e acolo ca să le reamintească de ea zilnic.

3. Scuza: politic corect. Să le lăsăm pe femei să trăiască. Ok, dar nu le interzici să îşi susţină religia. Asta deja se cheamă discriminare religioasă. Multe dintre acele femei chiar se simt vrednice de văl, aşa cum şi noi ne simţim vrednici să avem o Biblie în casă. Gestul ăsta e un pas foarte mare către ce li se întâmplă creştinilor în lume acum (spre liniştea noastră, în Romania e la un nivel mai mic), respectiv discriminarea religioasă. Un simplu exemplu, cum ar fi ăsta, e suficient. Alte exemple le putem găsi în viaţa de zi cu zi.

În concluzie, gestul ăsta e cel puţin incorect, discriminator, invaziv şi anti-religios. Le tin pumnii femeilor ălora. Sper să reuşească să îşi păstreze sufletele curate.

Foto: AllFreeDownload