18 exemple despre cum crestinii sunt, in mod special, vizati de Big Brother (Preluare)

1. Orele de studiu despre Biblie sunt, acum, interzise în oraşul San Juan Capistrano din California. Potrivit edilului oraşului, întâlnirile neoficiale dintre “trei sau mai multe persoane“, ce au loc în case private, nu sunt permise. Un cuplu ce a ţinut întâlniri pe tema Bibliei ani de zile a fost deja amendat de două ori şi este ameninţat cu şi mai multe penalizări. Preluari 1

2. PayPal a început “o anchetă oficială” ce vizează un număr mare de site-uri şi organizaţii creştine. Aparent, aceasta a fost lansată din cauza îngrijorărilor că aceste site-uri sau organizaţii nu ar avea o viziune “corectă politic” asupra sexualităţii. Potrivit WorldNetDaily, ancheta PayPal include site-uri cu nume precum “Americans For Truth”, “Last Days Watchman” şi organizaţii religioase şi de familie.
3. Anul trecut, în Wichita, Kansas, un preot creştin a fost încătuşat şi arestat de poliţişti, pentru că a cântat un gospel şi a împărţit pliante musulmanilor pe un trotuar public. Aparent, libertatea de exprimare nu se mai aplică şi pe domeniile publice în America.
4. În Marea Britanie, poliţia a ameninţat, recent, cu arestul un proprietar de cafenea pentru că a pus, pe fundal, să cânte un DVD cu un material despre Biblie. Aparatul se afla pe peretele din spate al cafenelei sale. Următoarele propoziţii sunt un citat dintr-un articol din Daily Mail pe această temă:
Domnul Murray, în vârstă de 31 de ani, a fost şocat după ce a fost interogat timp de aproape o oră de poliţiştii care au venit neanunţaţi la locul faptei. Acesta a declarat că a oprit DVD-ul după întâlnirea “agresivă”, pe durata căreia s-a temut că va fi arestat şi că va părăsi cafeneaua ca un “infractor”.
5. Anul trecut, un licean din California de Sud a fost exmatriculat pentru două zile, deoarece a purtat discuţii private cu colegii săi despre creştinism. Mai mult, i s-a interzis să mai aducă vreodată Biblia cu el la şcoală.
6. Marile canale tv prin cablu difuzează, adesea, show-uri cu “comedianţi” ce atacă creştinii. De exemplu, “comediantul” Bill Maher, promovat de HBO, a declarat recent, că “există un termen pentru oamenii care urăsc actele de caritate şi iubesc crima: creştinii“. Dacă acest lucru ar fi fost spus referitor la alt grup minoritar, cu siguranţă ar fi ocupat primele pagini ale ziarelor săptămâni întregi.
7. În Texas, Departamentul Afacerilor Veteranilor chiar a încercat să interzică rugăciunile ce includ cuvintele “Dumnezeu” sau “Iisus”, în timpul slujbelor de înmormântare ale veteranilor.
8. Anul trecut, în Carolina de Nord, un preot a fost suspendat din funcţie, pentru că s-a rugat în numele lui Iisus.
9. Un departament declasificat al serviciului american Homeland Security a publicat un raport numit “Extremismul de dreapta: Economia prezentă şi climatul politic ce alimentează exagerarea în radicalizare şi recrutare“, ce susţine că o credinţă într-o profeţie biblică “ar putea motiva cetăţenii extremişti şi anumite grupuri să achiziţioneze resurse de rezervă de mâncare, muniţie şi arme”. Raportul spune şi că aceşti oameni pot fi periculoşi.
10. Pe 20 februarie 2009, oficialii statului Missouri au publicat un raport numit “Raportul strategic MIAC: Mişcarea Modernă a Miliţiei“. În document a existat avertismentul că următoarele tipuri de oameni pot reprezenta potenţiali terorişti: activiştii anti-avort, cei care sunt împotriva migraţiei ilegale, cei care consideră “Noua Ordine Mondială” o ameninţare şi cei care nu susţin organizaţia Naţiunile Unite.
11. Peste tot în SUA, “agenţiile pentru protecţia copilului” iau cu forţa un număr necunoscut de copii din casele creştinilor. În multe dintre aceste cazuri, părinţii susţin sistemul de şcolarizare la domiciliu şi nu vor să îşi lase copiii să fie vaccinaţi.
12. Pe 18 iunie 2010, doi creştini au decis să împartă pliante cu Evanghelia după Ioan pe un trotuar public din apropierea unui festival islamic, ce avea loc în Dearborn, MichiganÎn trei minute, opt poliţişti i-au înconjurat şi i-au arestat.
13. Un consultant creştin a fost concediat, recent, de către Bank of America şi Cisco, din cauză că cei din urmă au descoperit că acesta scrisese o carte despre probleme sociale, dintr-o perspectivă creştină.
14. Cu ceva timp în urmă, un judecător federal a declaratcă Universitatea California poate refuza creştini ce provin din licee care folosesc manuale ce susţin că Dumnezeu a creat lumea.
15. În 2009, un băiat de opt ani din Massachussetts a fost trimis acasă de la şcoală şi a fost forţat să treacă printr-un examen psihologic, pentru că a desenat un tablou ce Îl înfăţişa pe Mântuitor pe cruce.
16. Cei din administraţia Obama au anunţat că există mai multe proiecte de legi agresive împotriva protestatarilor anti-avort.
17. În timpul unei întâlniri a Congresului American, ce a avut loc în acest an, omul politic Sheila Jackson Lee a avertizat că “militanţii creştini” pot încerca să “distrugă ţara” şi că aceste grupuri trebuie anchetate.
18. Potrivit unui document şocant al FBI, obţinut de Oath Keepers, definiţia dată de instituţie a unei “activităţi suspecte” include, acum, şi “declaraţii religioase extremiste” şi credinţa în “teologia radicalistă“.

Aceasta este situaţia din SUA. Totuşi, teoretic dreptul de a aparţine unui cult religios este garantat de Constituţie. În schimb, în aproape 70% din ţările lumii, activităţile de ordin religios sunt interzise. Planeta se îndepărtează de libertatea religiei.

Dar şi pentru cei care nu sunteţi creştini şi intraţi aici: oare nu ar trebui să luptaţi pentru libertatea apropiaţilor voştri? Pentru că, odată ce ne iau o parte din drepturi, le va fi mult mai mai uşor să le ia şi pe celelalte. Rămânem uniţi sau ne separăm şi pierdem.

________________________________________________

Textul de mai sus a fost scris în luna septembrie, anul 2011, pe blogul EndOfAmericanDream. Aceste exemple pot părea SF-uri. Dacă aţi fost puţin ageri sau aveţi o memorie bună, vă puteţi aminti de unele din ele. Va urma şi o adaptare cu cazuri româneşti, deşi n-aş vrea să mă repet. Dar credinţa este a noastră, ameninţarea aproape, preşedintele pro-american, iar “drepturile” încă nu chiar atât de exagerate.

Din exemplele de mai sus ar trebui să învăţăm că Iubirea de Dumnezeu este ceva ce trebuie să apărăm. Şi atât.

Foto: free images